Uw marketing specialist

Een eigen bedrijf beginnen

Een_eigen_bedrijf_beginnen
Niels Treffers
Niels Treffers

Eigenaar en creatieve dienstverlener

Een eigen bedrijf beginnen is eigenlijk heel makkelijk. Maar als je eenmaal begonnen bent, hoe ga je dan verder? In dit artikel bespreken we een aantal valkuilen en geven we tips voor een goede start!

 

Voor de start van je eigen bedrijf moet je rekening houden met een aantal dingen. Schrijf je in bij de KVK, houd netjes je boekhouding bij en zorg dat je voldoende winst kan halen uit je onderneming. Dit laatste klink natuurlijk logisch maar kan in de praktijk best tegen vallen. Als je een omzet haalt van 50.000 euro en slechts 10.000 euro winst hebt per jaar gaat er natuurlijk iets mis. Klopt je tarief? Moet je beter in gaan kopen of heb je de klanten in een segment dat niet past bij je producten of dienstverlening?

 

Bij de start van je bedrijf zul je er al snel voor kiezen alle klanten aan te pakken die je kunt. Zodra je eenmaal van start bent raad ik aan te gaan onderzoeken welk segment van de klanten bij jou en je bedrijf past. Eerder schreef ik een artikel over hoe je er voor zorgt dat klanten je kunnen vinden. 

 

Je huisstijl ontwerpen als je start met een nieuw bedrijf

Wil je een eigen bedrijf beginnen? Dan heb je ook een duidelijke huisstijl nodig! Wat valt er nu onder een huisstijl? Je kunt hierbij denken aan je logo, je visitekaartjes, je briefpapier, je website, je bedrijfskleding en ga zo maar door. Eigenlijk alles wat je klant te zien krijgt valt onder je huisstijl. Het is daarom belangrijk dat je hier goed over na denkt! Hoe zorg ik ervoor dat het herkenbaar blijft? Past de huisstijl bij je producten of diensten? Straalt het logo uit waar mijn bedrijf voor staat? Het zijn allemaal vragen waar je goed over na moet denken als je met je huisstijl aan de slag gaat. Wij willen je hier natuurlijk ook graag mee helpen! Wat wij nog meer voor je kunnen doen vind je hier!

 

Bepaal je tarief bij het beginnen van een bedrijf

Ook het bepalen van je tarieven is een belangrijke stap bij het starten van een eigen bedrijf. Ga er zeker in het begin van uit dat niet alle uren betaalde uren zijn dit moet je dus mee berekenen in je tarieven. Tijd en geld dat je stopt in marketing, reclame, promotie en administratie worden niet direct mee betaald bij een opdracht zonder dat je dit in de prijs mee rekent. Je zult ook enige tijd kwijt zijn met het binnenhalen van projecten of verkopen en ook deze tijd moet uiteindelijk betaald kunnen worden uit de verkopen van je diensten of producten. de Kamer van Koophandel heeft hier diverse hulpmiddelen voor.

 

 

 

 

 

 

Ook leuk en leerzaam!

Houd dit niet voor jezelf maar deel het!
Facebook
WhatsApp
Email
Mis niks met onze nieuwsbrief

GRATIS adviesgesprek