Uw marketing specialist

Marketing ideeën verzinnen

Marketing_ideeen_sign
Niels Treffers
Niels Treffers

Eigenaar en creatieve dienstverlener

Marketing ideeën verzinnen, hoe doe je dat?

Een pakkend marketing idee verzinnen kan best nog wel eens lastig zijn. Hoe wil je de klanten aanspreken? Hoe wil je dat klanten jou zien? En hoe kom je toch aan inspiratie. Zoek niet verder! Wij helpen je graag.

Inspiratie opdoen

De makkelijkste en vaak ook leukste manier is rondkijken. En dan bedoel ik niet eindeloos op google scrollen naar afbeeldingen of websites. Maar kijk eens buiten rond. Pakkende teksten op vrachtwagens, opvallende lichtreclame langs de snelweg, of hoog pronkende billboards. Ze doen er alles aan om op te vallen. Rij eens een rondje en geniet van wat je tegen komt. Stop ook eens met wegzappen of je telefoon pakken bij reclames op tv. Je kunt hier enorm veel inspiratie uit halen. En wat nog het allerbeste werkt… kennismaken met Doeltreffers! Dan mag jij onze inspiratie gebruiken.

Brainstorm naar ideeën

Vaak zit er veel meer inspiratie in jezelf als je zult verwachten. Ga eens achterover zitten, pak er een drankje bij en pak een schrijfblok op schoot. Geef jezelf de ruimte en de tijd om er over na te denken je zult jezelf verbazen wat je kunt verzinnen! Kom je nergens op? Misschien kan onze Inspiratiebron je op gang helpen.

Marketing ideeën van andere

Waar ik zelf enorm van kan genieten zijn de scores of missers van collega ondernemers. Soms vallen de slechtste reclames nog wel het meeste op. Het kan dan alleen erg lastig zijn om dit imago weer op te poetsen. Het is een gewaagde stap maar het kan zeker werken. Kijk maar eens op Youtube naar de meest irritante reclames wedden dat je er een paar herkent? Ook pakkende teksten en grapjes werken vaak goed in marketing. Persoonlijk kan ik hier enorm van genieten en ligt hier ook mijn passie. We kennen allemaal wel de Coolblue reclames met flauwe woordgrapjes en pakkende plaatjes. Dit lijkt misschien ongrijpbaar en niet te evenaren, of ontzettend duur. Maar wij verbazen je graag over wat je zelf kan bereiken! Gaan we samen recht op jou doel af, voor een doeltreffende marketing campagne? 

Waar plaats je de marketing

Dan heb je eindelijk het geniale idee verzonnen, maar waar laat je het dan? Natuurlijk kun je het plaatsen op je sociale media, je auto of je website. Maar je kunt ook veel groter denken! Ga eens kijken bij plaatselijke nieuwsplatforms, maak een eigen reclame spotje op YouTube en zoek originele manieren om je marketing uitingen te plaatsen. Let er wel op dat je dit doet waar je doelgroep zich bevind. Als je een juwelier in Maastricht bent heb je niet het optimale resultaat als je een bord op Schiphol plaatst. Voor ondernemers uit het land van Heusden en Altena raden wij altijd aan om eens bij Streek.nu te kijken. Dit is een regionaal nieuwsplatform met veel bezoekers uit de regio, elke dag opnieuw. Een lokaal platform kan precies de klanten hebben die jij nodig hebt, en het is een stuk minder duur als een landelijk platform. Je kunt hier ook mooi je Marketing ideeën testen. Werkt het zoals je verwacht? Of moet je toch nog iets aanpassen. En als het werkt, dan is het tijd om op te schalen! De kunst van het herhalen en groter denken gaat dan in werking. 

Marketing_ideeen_realiteit

Super leuk dat je dit artikel gelezen hebt! Ik hoop dat je er iets aan gehad hebt! Ben je al volop bezig met je marketing? Of wil je er mee gaan starten? Wacht niet langer en ga nu gelijk voor verbetering! je kon het beste gisteren begonnen zijn, maar vandaag is de betere optie ten opzichte van morgen! 

Ook leuk en leerzaam!

Houd dit niet voor jezelf maar deel het!
Facebook
WhatsApp
Email
Mis niks met onze nieuwsbrief

GRATIS adviesgesprek