Uw marketing specialist

Geen 10 tips waarom ondernemen zo leuk is

Leuke marketing grap
Niels Treffers
Niels Treffers

Eigenaar en creatieve dienstverlener

Ondernemen mag best leuk zijn!

Toen ik vandaag onderweg naar huis was, luisterde ik naar een podcast van de IMU. Hier was Aartjan van Erkel te gast. De schrijver van meerdere bestsellers over ondernemen. Hierin bespraken Tonny Loorbach en Aartjan een aantal hele interessante stellingen. Bijvoorbeeld, wordt een ondernemer saai als hij bij de KVK is geweest? En verrek… Ze hadden nog gelijk ook! Als je als ondernemer onderweg bent naar de KVK zit je vol goede ideeën, denk je out of the box en zit je vol passie en energie om er iets van te maken! Je weet vaak precies hoe je jou product of dienst aan wil bieden en hoe jou klant het ook zeker van je zal afnemen! Zo ging het ook bij mij.

Maar dan....

Je loopt het gebouw van de kamer van koophandel uit, en ineens ben je echt een ondernemer! Je droom of je baanbrekende idee is ineens werkelijkheid geworden. Je gaat er mee aan de slag, bouwt je bedrijf op en gaat klanten zoeken voor je onderneming. En dan ineens…. Veranderde ik in een grijze kantoormuis. Tuurlijk had ik plezier in mijn werk, en was ik nergens liever mee bezig. Maar het leek ineens alsof ik mij aan regeltjes moest houden. Is mijn marketing wel serieus genoeg? Maar laten we eens eerlijk zijn… Wie zit er nu te wachten op nog meer serieus in deze wereld…. 

Voldoet de marketing wel aan de regels?

Zo keek ik elke keer naar berichten die ik aan het maken was of elke post op social media. En ja, het leek genoeg op hoe marketing er meestal uitziet. En daar ging het dus mis…. Als er 10 blauwe auto’s staan, is de kans heel groot dat je voor een blauwe auto kiest. Maar… welke blauwe auto? Als jij 1 van die 10 blauwe auto’s te koop hebt staan. Is de kans ineens maar 10% dat jou blauwe auto gekozen wordt. Als je nu tussen die 10 blauwe auto’s 1 oranje auto (hoe kan het ook anders) zet, welke valt er dan het meeste op? PRECIES! Die gele bij de buren! Nee flauwe kul natuurlijk. Die oranje zal de meeste aandacht trekken.

Leren of vermaken?

Een andere stelling die ze behandelde was waar je liever naar toe zou gaan. Een cabaret, of school? Die vraag is ook alweer makkelijk te beantwoorden. Cabaret is veel leuker om te volgen als een les op school. En wie zegt er dat een cabaretier geen boodschap mee kan geven? Er wordt niet alleen informatie verstuurd zoals bij een leraar maar er wordt een verhaal omheen gemaakt. Waarschijnlijk weet je de naam van de leraar nog die het allerleukste les gaf. Ik ken hem nog wel! Ik zal zijn naam niet noemen want ik weet niet of Vlietje (want dat was onze bijnaam voor hem) Dat kan waarderen. Maar deze docent scheikunde gaf zo leuk en interactief les dat ik die nooit zal vergeten! En heb ik al zijn lessen onthouden? Nee vast niet, maar ik heb ook nog steeds geen idee waarvoor ik die gekke tangens van Wiskunde nou voor zou moeten gebruiken. Afijn moraal van het verhaal. Met humor en een knipoog maak je meer inpakt als met het strooien van informatie! 

Van dieptepunt naar hoogtepunt

Elke ondernemer kent het wel, ik hoop in elk geval niet dat ik de enige ben… Je bereikt een dieptepunt in je onderneming. Bij mij kwam dat met de coronacrisis. Producten die ik leverde waren ineens niet meer leverbaar en ik kwam in de problemen. In die afgelopen tijd heb ik enorm veel geleerd. Ik ben onderzoek gaan doen en mezelf gaan ontwikkelen. Hoe kan, en wil ik mijn bedrijf voortzetten? 

Van werk weer naar passie

Ik vindt niets zo mooi als mensen die werken vanuit een passie. En dit heb ik gelukkig weer terug gevonden! Impact maken op mensen en ondernemingen en lekker bouwen aan mijn onderneming. Nieuwe dingen proberen en bezig zijn met het ontwikkelen van mijzelf en mijn bedrijf. Dat is waarom ik ben begonnen met ondernemen. Mensen vermaken, en daarmee een nieuwe visie meegeven. Ik wil resultaten behalen, en energie stoppen in dingen die ik leuk vindt. Zolang ik dit doe vanuit passie, en ondernemers inzichten kan geven die ze nog niet hadden. Ook help ik met mijn Talent Support graag (jonge) sporters om hun dromen na te leven. Mijn bedrijf is gered door passie!

Iets voor jou?

Nieuwe inzichten krijgen? En je bedrijf en je marketing frisse energie geven? Ik ga graag met je in gesprek! Neem contact met mij op met onderstaande knop of formulier, en laten we samen, vooral gezellig maar toch resultaat gericht eens kijken naar de passie in jou onderneming!

Ook leuk en leerzaam!

Houd dit niet voor jezelf maar deel het!
Facebook
WhatsApp
Email
Mis niks met onze nieuwsbrief

GRATIS adviesgesprek